Wednesday, 8 June 2011

Musim Menuai At SeKiNcHaN Of DaRkNeSs...


Sekitar kawasan tempat tinggalku rata-ratanya semua padi hanya tunggu masa dituai.. Nie pic xjauh la dr umah aquwh...base la ptg2 xtw nk wtpe da so gie r rounder2 cmbil cuci mte...hik3..





Aku tak ambik tau cgt bab2 bendang nie yg aquwh taw tlog ayah aku g m'baje,meracun n buang padi angin sejak dri kechik... Ckunk aquwh da smbung blaja so tlog2 yg perlu jer..hik3(uet blanjer da nk abez too yg tlog..lw xde uet cmner aquwh nk bli bku rjukan & byar yuran p'ngajian)..





Ingat lg aquwh time kechik2 dlu ble musim menuai padi nie, aquwh dengan membe aquwhlah orang yang paling gembira. Bukan nak dapat DUIT tapi suka dengan MESIN PADI. Dulu taksub sangat dengan mesin padi. Kalau boleh nak ikut jer mesin padi tuh ke mne sjer. DAN paling menarik boleh NAIK mesin padi tuh & ciap men nyorok2 ag at dlamnyer too(ble time xjlan r lw time enjin msih idup b'kecai la aquwh n mmbe aquwh...) Rasa megah mengalahkan ambil hadiah no 1 dalam kelas atas pentas masa Hari Anugerah Kecemerlangan. Kononnya kalau tak pernah naik mesin padi masa kecik-kecik, kirenyer orang paling LOOSER. Booooooo. LOL.Tapi, ckunk dah besar panjang nih, even mesin padi kat belakang rumah ambil padi ayah aku, langsung aku tak hairan. Apatah lagi nak pi tengokkkk dan apatah lagi nak naik. Tak INgin dah otttt. Hahaha. Mungkin masa kechik aquwh dah naik, dah merasa, so ble naik ag skali da muak ott ngan mesin padi tu kononnya 'alahhhh, xpat pape un lw naek mesin padi tu??'. Hehehe.

So aquwh bagi peluang r at kowg yg duk bandar too merase naik mesin padi pulak. Hak3..naik jangan tak naik. Nanti kawan-kawan kowg cakap hang PENAKOTT!!









Nikmatilah peluang yang ada, hargailah pengalaman yang lalu. :)

5 comments:

QeciQ_Qurus said...

nice cgt...very kreatif..adui..ase indu cgt at kmpong..ble la bleh blik mlpak..umm..

kechik said...

hak3...lw ghindu kelik r kg...
deme ley jmpo ebal ksyangn u skali...

Nisa said...

(^_^") nice t tlong ajar adk ea... ta pham la blogger ney... sakit pale je wat research sorang2..bru bjaye buatblogger,,ala2 ikut syarat je..hehe,, lain abg aja ea..bole ta??

kechik said...

bley jer..nnt abe ajr an...
nie un mmb yg bt an...
abg men click jer nk ksi chantek..

QeciQ_Qurus said...

haha..agk2 la pon..xan la pon blik nk jpew ebal jek..indu at uma!nk lpak2 gn mbe..aduish!

Post a Comment

 
;